Онлайн-зустріч на тему: «Дистанційний екологічний контроль стану повітряного простору»

Шановні студенти Навчально-наукового інституту екології!

У середу 24 березня 2021 року о 15-20 на базі платформи ZOOM  відбудеться онлайн-зустріч на тему: «Дистанційний екологічний контроль стану повітряного простору».

(Підключитися до конференції Zoom

https://us04web.zoom.us/j/72275273886?pwd=eTl5YnQ3K2RwMFJLS0FWRGptUUJidz09 )

 

Доповідачі:

  1. Титар Володимир Петрович – к.ф.м.н. генеральний директор Інститут Голографії АН ПРЕ, зав. лабораторією радіо – та оптичної голографії ХНУ ім.В.Н. Каразіна, почесний працівник освіти та науки України, лауреат міжнародних премії, академік АН ПРЕ.
  2. Козка Андрій Вікторович – науковий працівник ХНУ ім.В.Н. Каразіна лабораторії радіо – та оптичної голографії, заступник генерального директора Інститут Голографії АН ПРЕ, лауреат наукового конкурсу інновації ЕС (Польша), викладач ПВНЗ Університет Сучасних Знань (м.Київ), член-кореспондент Міжнародної академії наук і інформаційних технологій (МАНІТ).
  3. Шпаченко О.В. – старший науковий працівник ХНУ ім. В.Н. Каразіна, працівник наукової лабораторії радіо – та оптичної голографії.

На зустрічі планується обговорення інноваційного способу дистанційного екологічного контролю стану повітряного простору. Основною перевагою розробки є можливість отримання кількісної інформації про різні атмосферні компоненти: газовий склад і аерозолі різної природи, в тому числі біологічні і радіоактивні. В рамках обговорення буде показано дослідний зразок мобільного голографічного газо-аерозольного лідара на базі існуючого лабораторного прототипу, та буде показана розробка комплексного методологічного забезпечення застосування голографічного лідара в умовах техногенної небезпеки, в тому числі для інспекції атомних електростанцій і газопроводів високого тиску. Буде розглянуто ЕКОПРОЕКТ, який було реалізовано в Києві з приводу модульних газоаналізаторів в Дніпровському і Дарницькому районах. На зустрічі також планується обговорення моделі співпраці розробників зі студентами-екологами, щодо встановлення модульних газоаналізаторів в різних районах міста Харкова.

 

План онлайн-зустрічі (середа в 15-20):

  • Представлення доповідачів – 5 хвилин;
  • Представлення розробок доповідачами – 30 хвилин;
  • Запитання від студентів до розробників – 15 хвилин;
  • Обговорення співробітництва між розробниками і студентами-екологами – 10 хвилин.

 

Відео від розробників-доповідачів для обговорення на зустрічі:

https://youtu.be/IcDrdnr-Xqs

X