З нагоди 82-ої річниці від дня народження Володимира Юхимовича Некоса

Сьогодні, 3 жовтня 2020 року Некосу Володимиру Юхимовичу мало б виповнитись 82 роки.

Він увійшов до історії Каразінського університету як фундатор екологічного факультету та автор численних ініціатив і проєктів в галузі екологічної освіти, охорони навколишнього середовища, ландшафтно-екологічних  досліджень та дистанційних методів вивчення довкілля.

Він увійшов до історії екологічної освіти України як керівник проєктної робочої групи зі створення першого стандарту з підготовки бакалаврів – екологів, який згуртував навколо себе найпрофесійніших представників наукової еліти з різних регіонів та закладів вищої освіти, найкращих представників природничого, технічного, суспільно-гуманітарного фаху, які разом, у складних та палких дискусіях, створили перший дороговказ для підготовки екологів, той, що наразі є підґрунтям для подальшого розвитку в усіх освітніх програмах екологічного фаху.

Він увійшов до душі кожного з ким працював, з ким товаришував,  кого навчав  як яскрава, непересічна та харизматична Особистість.Його енергійність, лідерські якості, наукова інтуїція надавали можливість здолати нездоланне тому колективу, який він очолював. З ним завжди було дуже складно, неспокійно, цікаво та надійно.

Світла пам`ять та глибока вдячність від колег та учнів!

X