Успішне проходження курсу «Механізми захисту природи в умовах війни»

Онлайн курс «Механізми захисту природи в умовах війни» був розроблений юристами та екологами Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ). Онлайн курс розпочався в січні 2024 року та тривав до кінця травня 2024 року.

Успішне проходження курсу доцентом кафедри екологічного моніторингу та заповідної справи Гололобовою О.О. та студентками-екологами 3-го курсу Коротецькою Єлізаветою і Макеєвою Дариною надало їм можливості взяти участь у літній школі «Механізми захисту природи в умовах війни», яка проходила в Карпатах 1-3 липня 2024 року.

Школа включає такі блоки:

1 Природоохоронні території України: збереження, загрози, стан під час війни.

2 Загрози дикій природі України під час війни.

3 Використання сучасних технологій у здійсненні фіксації шкоди, завданої довкіллю внаслідок війни, та збереження цих даних.

4 Екоцид.

5 Правові інструменти захисту екологічних прав та довкілля.

6 Управління відходами руйнації.

Учасниці літньої школи від ННІ екології одержали сертифікати про успішне завершення онлайн курсу «Механізми захисту природи в умовах війни», що відповідає 150 академічним годинам.

Досвід та знання із захисту природних комплексів, менеджменту заповідних територій в Україні та за кордоном, збереження біорізноманіття, лісів, дослідження стану ґрунтів, поводження з відходами, захисту екологічних прав громадян, вивченням наслідків військових дій на довкілля, які набули учасниці під час опанування онлайн курсу та проведення літньої школи знайдуть своє ефективне застосування у сфері природоохоронного законодавства та екологічного права.

Висловлюємо вдячність виконавчому директору МБО «Екологія-Право-Людина» Олені Кравченко, організаторам за високий рівень професіоналізму та цінний досвід!

X