Дорогий дарунок

Екологи і географи Каразінського університету отримали дуже дорогий дарунок – книгу спогадів про Михайла Дмитровича Гродзинського.

Вдова відомого вченого Ольга Юріївна передала до Центральної наукової бібліотеки університету,  бібліотек навчально-наукового інституту екології та факультету геології, географії, рекреації і туризму видання про життя великого ландшафтознавця в спогадах від колег та друзів.

Михайло Гродзинський без перебільшення був видатним вченим-ландшафтознавцем, видання якого спонукали не одне покоління екологів та географів досліджувати ландшафти. “Ландшафтна екологія” та «Пізнання ландшафту» стали настільними книгами, до яких повсякчас звертаются наші студенти і викладачі.

Згадуючи Михайла Дмитровича, автори говорять про нього, що він людина, яка випромінювала світло, яка не боялася освоювати нові горизонти в науці, людина, яка уособлювала життя в усій повноті його барв, непересічна людина, яка пов’язала все своє життя з наукою.

“Мандруючи ландшафтами життя. Упорядник О. Ю. Гродзинська. Київ,7БЦ, 2024. 296 с.”

 

Михайло Дмитрович Гродзинський (11 липня 1957 — 21 липня 2022) — український географ-ландшафтознавець, доктор географічних наук, професор географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, завідувач кафедри фізичної географії та геоекології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор географічних наук. Член кореспондент Національної академії наук України, академік Академії наук вищої освіти України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Відмінник освіти України, президент Української асоціації ландшафтної екології, член Президії Вченої ради Українського географічного товариства.

X