Виставка “Чарівний світ боліт

DSC 097222 січня студенти екологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відвідали виставку « Чарівний світ боліт », що відбулась в галереї « АВЕК » (м. Харків).

Виставка, присвячена Всесвітньому дню водно-болотних угідь, складається з трьох частин. Перша експозиція присвячена флорі, фауні і пейзажам Національного природного парку «Слобожанський». Друга експозиція складається з фотографій водно-болотних птахів фотографа-натураліста, члена Національної спілки фотохудожників України, Сергія Рижкова (м. Кривий Ріг). Третя експозиція представлена картинами навколоводних мешканців в стилі «вудленд» художника Василя Мушика (м. Харків).

Науковий співробітник парку Брусенцова Н.А. провела екскурсію по виставковому залу і розповіла про особливості формування водно – болотних угідь та його мешканців. Також екскурсовод розповіла про художній стиль «вудленд», який здатний передати найтонші грані зв’язків живих істот з природою. Студенти мали можливість побачити і доторкнутися до типових представників боліт парку – білого і зеленого моху.

По закінченню екскурсії для студентів в галереї АВЕК був показаний фільм на екологічну тематику «Зачаровані болота» (І. Бишнев ). 

{gallery}1{/gallery}

 

Leave a Reply

X