Перший Львівський Екологічний форум

ecof 1__shap10 11 листопада 2016 року на базі Національного лісотехнічного університету України при участі Львівської міської ради проводився Перший Львівський Екологічний форум на тему: «Міста та місцеві громади: роль у вирішенні глобальних екологічних проблем».

Форум присвячений 30-м роковинам Чорнобильської катастрофи та пошуку шляхів виконання рішень Паризької угоди від 12 грудня 2015 року щодо змін клімату.

Робота Форуму була організована за такими основними напрямами:

– Екологізація інфраструктури і техногенно-екологічна безпека як передумова сталого розвитку великих і малих міст.

– Зменшення промислових викидів парникових газів.

– Проблематика зеленого господарства великих міст. Шляхи покращення якісного та кількісного складу міських зелених зон.

– Поводження з побутовими відходами, відходами електричного та електронного устаткування.

– Забезпечення чистою питною водою та здоровим харчуванням.

– Зелені студентські та промислові містечка. Зелені інвестиційні проекти та сталий розвиток житлового будівництва.

У роботі форуму приймала участь старший викладач кафедри екології та неоекології Гарбуз Алла Генріхівна з повідомленням «Підземні води мегаполісу як альтернативне джерело питної води для населення». 

Проведено екскурсію до першої в Україні установки для знешкодження ртутних ламп та інших елементів устаткування, які містять пари ртуті на території ДП «Бондарівка». На відкриття цього підприємства 11 листопада 2016 року прибули міністр екології та природних ресурсів України Семерак Остап Михайлович, Голова Львівської обласної державної адміністрації Синютка Олег Михайлович,  міський голова Львова Андрій Іванович Садови́й та делегація учасників Першого Львівського Екологічного форуму.  

Під час проведення форуму проходив обмін досвідом між містами України та суміжних країн. За результатами обговорень планується видання матеріалів Форуму у спеціальному випуску фахового видання.

 

ecof 1 ecof 2 ecof 3

Leave a Reply

X