УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ У МІЖНАРОДНИХ КОНФЕРЕНЦІЯХ

Участь у XVII Міжнародній науковій конференції “Моніторинг геологічних процесів та екологічний стан навколишнього середовища”, що відбулася  7-10 листопада 2023 року у м. Київ, Україна.

Завідувачка кафедри, д.геогр.наук,, проф. Алла НЕКОС та доцент кафедри, к.техн.н., доц. Віталій БЕЗСОННИЙ представили на XVII Міжнародній науковій конференції “Моніторинг геологічних процесів та екологічний стан навколишнього середовища” свою доповідь “Аналіз екологічних ризиків водних об’єктів у умовах воєнної небезпеки”. Досліджування  зосереджувались на аналізі впливу воєнних дій на водні ресурси та методах оцінювання потенційних екологічних ризиків. Дослідники оцінили екологічний ризик від можливого впливу військових дій на критично важливі інфраструктурні об’єкти і аварійний скид на якість поверхневого стоку та води в річці Сів.Дінець.

У цій конференції також прийняли участь співробітники кафедри д-р геогр. наук, професор Олексій КРАЙНЮКОВ та к.біол.наук, доцент Іветта КРИВИЦЬКА. Вони підготували для участі у конференції  дві доповіді та статті англійською мовою “Territory monitoring within the city of  Myrgorod in areas of oil product pollution” та “Sensitivity assessment of Ceriodaphnia affinis and Daphnia magna for the determination of ecological water quality standards for chemical substances”.

X