Профорієнтаційна зустріч з учнями Бахмацького ліцею №1

17 квітня 2023 року відбулась зустріч викладача кафедри екології та менеджменту довкілля Навчально-наукового інституту екології Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Кот Анни Григорівни з учнями 11-х класів Бахмацького ліцею №1, м. Бахмач, Чернігівської обл., в ході якої учні отримали багато цікавої інформації , яка зможе допомогти їм у виборі майбутньої професії. Навчально-науковий інститут екології готує майбутніх фахівців в галузі природничих наук (спеціальність «Екологія») та галузі аграрні науки та продовольство (спеціальність «Агроменеджмент та цифрові технології в агробізнесі»).

В процесі зустрічі був вибудований діалог між представником ННІ Екології та учнями, обговорювали процес навчання, який наразі проходить в он-лайн форматі, дисципліни, що будуть викладатись студентам та організаційні питання.

Дуже позитивним моментом було те, що майбутні випускники розуміють важливість та актуальність професії еколог. Вивчення екології є надзвичайно важливим в наш час з багатьох причин. По-перше, екологічні проблеми, такі як забруднення повітря та води, зміна клімату та вимирання видів, стають все більш актуальними і загрожують якісті життя нашого планети.

По-друге, екологія є важливою складовою сталого розвитку та збалансованого використання ресурсів. Вивчення екології допомагає зрозуміти, які види діяльності мають негативний вплив на довкілля та як їх можна зменшити або уникнути.

Отже, вивчення екології є важливим елементом нашого сучасного життя, який сприяє збереженню природних ресурсів, зменшенню забруднення довкілля та підвищенню якості життя людей.

Також, багато питань було стосовно спеціальності «Агроменеджмент та цифрові технології в агробізнесі». Аграрний сектор є однією з ключових галузей економіки України, особливо важливим він буде після повоєнних років, коли країна переживатиме складні економічні перетрубації. Важливість аграрного сектору полягає в тому, що він є одним з основних джерел експортних доходів країни та забезпечує продуктами харчування не лише населення України, а й багато країн світу.

Аграрний сектор є найбільшим роботодавцем в сільській місцевості. Багато людей у сільських районах мають свої власні господарства та займаються різними видами сільського господарства, що також забезпечує їх існування та зайнятість.

Усі ці фактори свідчать про важливість аграрного сектору для економіки та життя населення України, особливо в період після Другої світової війни, коли країна переживала складні економічні труднощі та залежала від власного виробництва продуктів харчування.

Загалом, бесіда в рамках профорієнтаційної роботи пройшла в легкій та дружній формі, під-час якої майбутні абітурієнти отримали всю інформацію про професії еколог та агроменеджер.

X