Звіт з конференції молодих вчених

DSC054183 грудня 2015 року на екологічному факультеті пройшла IV Міжнародна наукова конференція молодих вчених «Екологія, неоекологія, охорона навколишнього природного середовища та збалансоване природокористування».

Конференцію відкрили декан екологічного факультету, к. геогр. н., доц. Тітенко Ганна Валеріївна та заст. декана зі студентської наукової роботи, д – р.геогр.н., проф. Некос Алла Наумівна.

На відкритті конференції був присутній директор Альянс Франсез м. Харкова – Тимоте де Майар, який розповів присутнім про значну міжнародну подію – конференцію Організації Об’єднаних Націй з клімату СОР21, яка працює з 20 листопада до 11 грудня 2015 року, проходить у Парижі, де приймають участь 196 держав + Європейський Союз. Завдання конференції СОР21 – утримати глобальне підвищення температури на рівні до 20 С порівняно з доіндустріальною добою. Тимоте де Майар також висловив свою думку про глобальні екологічні проблеми та умови стійкого розвитку сучасного суспільства.

Також молодих вчених привітали д – р.біол.н., проф. Масікевич Ю. Г. (Чернівецький факультет Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»), д – р.техн.н., проф. Шмандій В. М. (Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського) та к.техн.н., проф. Голік Ю. С. (Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка).

IV Міжнародна наукова конференція молодих вчених працювала за наступними напрямками: проблеми екології та неоекології в Україні, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування, екологія людини, екологічна безпека продуктів харчування, проблеми техноекології, проблеми енергозбереження, застосування ГІС-технологій у вирішенні екологічних проблем та “Urgent Environment protection problems” (англомовна секція). Всього на конференції були присутні 60 студентів ХНУ імені В.Н. Каразіна з екологічного, фізико – енергетичного факультетів та факультету геології, географії, рекреації і туризму. Також з доповідями виступили студенти з Харківського національного університету будівництва та архітектури, з Харківського національного автомобільно – дорожнього університету та Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка (м. Полтава).

Студенти активно обговорювали доповіді та дискутували. Конференція пройшла у доброзичливій обстановці.

 

DSC05415 DSC05428 DSC05431
 DSC05432  DSC05433 DSC05442
 DSC05450  DSC05451  DSC05452

Leave a Reply

X