Навчальний семінар в межах проекту Темпус «QANTUS»

123444-300x16124–30 травня 2015 року в Університеті Генуї і в Університеті Павії (Італія) відбувся третій навчальний семінар в межах проекту Темпус «QANTUS  – Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище в українських університетах».

У заході взяли участь представники МОН України, НМЦ аграрної освіти, Інституту екології Карпат та університетів-партнерів України, серед яких, зокрема, Одеська національна морська академія; Одеський державний екологічний університет; Національний університет біоресурсів і природокористування України; Львівський національний аграрний університет; Білоцерківський національний аграрний університет; Уманський національний університет садівництва та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.

Від Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна у заході взяла участь декан екологічного факультету Тітенко Ганна Валеріївна. Під час семінару було організовано ознайомлення з практичними особливостями системи вищої освіти Італії в цілому та організації навчального процесу в Університеті Генуї і Університеті Павії зокрема. Розглядались питання про національні та галузеві рамки кваліфікації, особливості кваліфікаційних рівнів вищої освіти в Італії, планування результатів навчання в галузі наук про навколишнє середовище, особливості розробки навчальних програм та організації навчального процесу в університетах Італії.

В межах семінару лекції, тренінги та дискусії проводили професори і співробітники університетів Винченсо Бьянко, Альфредо Скварцони, Моника Пенко, Анжело Мусайо (Університет Генуї) та Мария Конфалоньері,  Мишелла Кобелли (Университет Павии).  

20150528 095122

P 20150525_163606

P 20150526_110237_-_Copy

Leave a Reply

X