Наукові семінари кафедри моніторингу довкілля та природокористування

Наукової школи «Моніторинг довкілля»

29 квітня 2020 року на кафедрі моніторингу довкілля та природокористування у форматі Zoom-конференції проведено науковий семінар постійно діючої наукової школи «Моніторинг довкілля» під керівництвом доктора сільськогосподарських наук, професора Балюка Святослава Антоновича.

Заслухано доповіді:

  1. Бащеванжи Вікторії Сергіївни на тему: «Просторово-часова оцінка екологічного ризику від атмосферного забруднення м. Кам’янське Дніпропетровської області»;
  2. Волкової Ліни Євгеніївни на тему: «Просторово-часова оцінка екологічного ризику від атмосферного забруднення м. Харків»;
  3. Максименко Олександра Сергійовича на тему: «Оцінка ризику для здоров’я від вживання питної води з різних джерел»;
  4. Фоменко Ганни Юріївни на тему: «Екологічна оцінка якості питної води м. Богодухів Харківської області»;
  5. Яворської Даяни Григорівни на тему: «Просторова оцінка екологічного стану атмосферного повітря Миколаївської області».

За інформативним наповненням доповіді були надзвичайно різноманітними та висвітлювали актуальні проблеми своєї тематики.

 

Наукової школи «Заповідна справа та екомережа»

4 травня 2020 року на кафедрі моніторингу довкілля та природокористування у форматі Zoom-конференції проведено науковий семінар постійно діючої наукової школи «Заповідна справа та екомережа»» під керівництвом доктора географічних наук, професора Максименко Надії Василівни

На ньому заслухані доповіді про результати наукової діяльності студентів кафедри моніторингу довкілля та природокористування, що виконувалась за договором співпраці з НПП «Слобожанський».

Слухали доповіді:

Гузєєвої Тетяни В`ячеславівни на тему: «Оцінка фізико-хімічних характеристик водойм НПП «Слобожанський»;

Лобзенко Ганни Петрівни (на тему: «Поширення видів-інтродуцентів на території НПП «Слобожанський».

Усі виступи відрізнялися оригінальністю, були інформативними і цікавими Під час обговорення викладачі і студенти кафедри висловили свої побажання та зауваження.

 

Наукової школи  «Екологія лісу»

4 травня 2020 року на кафедрі моніторингу довкілля та природокористування у форматі Zoom-конференції проведено науковий семінар постійно діючої наукової школи «Екологія лісу» під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента Коваль Ірини Михайлівни.

На ньому заслухано доповідь студентки 4 курсу Кірєєвої Світлани Юріївни на тему: «Біорізноманіття дощових черв’яків у нагірних дібровах Харківської області». Доповідь проявила оригінальні аспекти дослідження, була інформативна і цікава.

Робота виконувалась у рамках НДР кафедри «Ландшафтно-екологічне моделювання лісових насаджень зеленої зони м. Харків для оцінки екологічних ризиків».

 

Наукової школи  «Ландшафтно-екологічного планування»

5 травня 2020 року на кафедрі моніторингу довкілля та природокористування у форматі Zoom-конференції було проведено on-line науковий семінар постійно діючої наукової школи «Ландшафтно-екологічне планування» під керівництвом доктора географічних наук, професора Максименко Надії Василівни.

На семінарі було заслухано звіти про результати особистих наукових досліджень студентів 4 курсу:

  1. Калиновського Олександра Ігоровича на тему: «Ландшафтно-екологічне планування НПП «Слобожанський» та суміжних територій»;
  2. Цеви Володимира Станіславовича на тему: «Еколого-геохімічна оцінка ландшафтів  Шевченківского району м. Харків».

До участі у проведенні наукового семінару залучилися викладачі та співробітники кафедри.

У доповідях піднімалися актуальні проблеми ЛЕП, що викликало жваве обговорення серед присутніх учасників заходу.

 

Наукової школи «Агроекологія»

6 травня 2020 року на кафедрі моніторингу довкілля та природокористування  у форматі Zoom-конференції проведено науковий семінар постійно діючої наукової школи «Агроекологія» під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента Гололобової Олени Олександрівни.

На семінарі заслухано доповіді:

  1. Шовкуна Олексія Олександровича на тему: «Оцінка еколого-меліоративного стану ґрунту за агрофізичними показниками при використанні підґрунтового краплинного зрошення»;
  2. Сирової Анни Віталіївни на тему: «Оцінка екологічного стану ґрунту при підґрунтовому краплинному зрошенні за мікробіологічними та біохімічними показниками».

В ході живої дискусії, за участі співробітників кафедри, доповідачі отримали багато цікавих питань та корисних порад.

Всім присутнім сподобалась дружня й тепла атмосфера наукових семінарів.

X