Практика в Карпатах 2021

Другий етап виробничої практики студентів 3 курсу кафедри екологічного моніторингу і заповідної справи проходив  у Національному природному парку Сколівські Бескиди. Студенти поспілкувались з директором НПП Василем Приндаком, обговорили питання збереження біорізноманіття, використання сучасних технологій у зборі та картографуванні даних про флору і фауну, проблеми та перспективи розвитку НПП. Ознайомились з організацією екологічних стежок «Павлів потік – водоспад Кам’янка», «Долиною річки Кам’янка», «Старовікові ліси».

Найбільш яскраві емоції у студентів викликав популярний туристичний маршрут на найвищу вершину Сколівських Бескид – г. Парашку (1268 м), з якої відкривається чудовий Карпатський пейзаж. Прекрасні враження також залишив Державний історико-культурний заповідник «Тустань», який входить до складу парку.

Після повернення до Львова 25 червня 2021 р. студенти взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Старовікові ліси як модель відновлення функціональної суті Карпатських лісів», що проводилась в Інституті екології Карпат НАН України.

На завершення карпатської практики відвідали Львівський національний університет імені Івана Франка і зустрілись з професором кафедри раціонального використання природних ресурсів та охорони природи географічного факультету доктором географічних наук Назаруком Миколою Миколайовичем, який прочитав дуже цікаву лекцію про еволюцію міських ландшафтів Львова.

X