Природа в окупації – 10 років російської військової агресії проти довкілля

28–29 березня 2024 року завідувачка кафедри екологічного моніторингу та заповідної справи ННІ екології Надія МАКСИМЕНКО взяла участь у роботі  Всеукраїнської науково-практичної конференції «Природа в окупації – 10 років російської військової агресії проти довкілля. Перспективи відновлення природоохоронних територій України».

Метою конференції стало обговорення та аналіз впливу російської військової агресії на об’єкти природно-заповідного фонду України, виявлення проблемних аспектів та пошук ефективних шляхів відновлення довкілля з метою забезпечення сталого розвитку та збереження біорізноманіття.

Окремо велика увага приділена розробці засад Державної політики  України з оцінки екосистемних послуг, що була представлена Міністерством захисту довкілля і природних ресурсів. За думкою авторів та учасників Форуму вона повинна стати відправною точкою в економічній оцінці шкоди довкіллю, завданої війною.

Організатор заходу – Всеукраїнська екологічна ліга.

Упродовж двох днів роботи конференції до заходу доєднались понад 350 осіб у змішаному форматі – науковці, працівники об’єктів природно-заповідного фонду, представники департаментів/управлінь екології та природних ресурсів ОВА, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Державної екологічної інспекції, територіальних громад, громадські природоохоронні організації, ЗМІ.

 

X