13 та 14 грудня 2022 р. у навчально-науковому інституті екології Каразінського університету відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів, які здобували освіту  за освітньо-професійними програмами «Екологія та охорона навколишнього середовища», «Екологічний контроль та аудит», «Екологічна безпека» та «Заповідна справа» спеціальності 101 Екологія.

Екзаменаційна комісія, яку очолював Євген СКРИЛЬНИК, завідувач лабораторії Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», д-р. с.-г. наук., професор та члени екзаменаційної комісії: Ганна ТІТЕНКО, директор навчально-наукового інституту екології, канд. географ. наук; Надія МАКСИМЕНКО, завідувач кафедри екологічного моніторингу та заповідної справи, д-р. геогр. наук, професор; Алла НЕКОС, завідувач кафедри екологічної безпеки та екологічної освіти, д-р. геогр. наук, професор;  Андрій АЧАСОВ, завідувач кафедри екології та менеджменту довкілля, д-р. с.-г. наук.,  професор; Алла ШУМІЛОВА, мол. наук. співр. науково-дослідного відділу національного природного парку «Слобожанський»; Оксана ГОТВЯНСЬКА, директор ТОВ «Екологічно-правового центру «ВЕЛС»; Арсен ЛЕОНОВ, начальник управління охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту Державного підприємства «Завод «Електроважмаш» відзначила, що всі представлені до захисту роботи присвячено вирішенню актуальних наукових задач, з коректною постановкою завдань і доцільним використанням методів для досягнення поставлених цілей.

Випускники продемонстрували самостійність виконання, високий рівень базових знань, добре володіння методологічними засадами організації наукових досліджень, володіння практичним інструментарієм екологічної оцінки компонентів довкілля, а також високий рівень висвітлення результатів власних наукових досліджень  у наукових працях.

Враховуючи високий рівень вимог до підготовки та захисту роботи (згідно затвердженим критеріям)  особливо приємно відзначити, що з 16 випускників – 10 осіб отримали оцінку «відмінно», і троє з них набрали 100 балів з 100 можливих. Це Андрій КРОТЬКО, Віктор ФІЛАТОВ і Маргарита БУГАКОВА. Також 8 випускників отримали рекомендації до продовження навчання на третьому освітньо-науковому рівні.

Вітаємо наших магістрів та бажаємо успіхів в професійній діяльності, втілення найамбітніших планів та ефективної участі у екологічному кластері повоєнного відновлення нашої країни!!!

Все буде Україна!

X