Участь у программі STReESS

inf Slov_2_1

4 – 5 грудня 2015 року у м. Кранська Гора (Словенія) відбулося засідання робочої групи STReESS (Studying Tree Responses to extreme Events) (Дослідження реакції дерев на екстремальні умови) в межах європейського співробітництва в науці та технології (COST) FP1106, в якому прийняла участь доцент кафедри моніторингу довкілля та природокористування Коваль Ірина Михайлівна.

Мета заходу: інтеграція підходів та методів щодо досліджень реакції дерев на екстремальні фактори, які базуються на дослідженнях дендрохронології, анатомії деревини та екофізіології.

На засіданні робочої групи ознайомилася із результатами досліджень щодо продукування біомаси деревини в хвойних лісах; оцінки сезонного танспираційного періоду, який базується на щоденних вимірюваннях; флуктуацій щільності річної деревини Pinus halepensis та Arbutus із Південної Італії; особливостей шарів річної деревини при дослідженні її анатомічних особливостей тощо. Відбулися дискусії щодо питань збору даних, явищ та ідей, а також щодо посух змін клімату і збільшення частоти та інтенсивності екстремальних кліматичних факторів, які впливають на продуктивність насаджень та якість деревини в Європі і особливості анатомії ранньої та пізньої деревини та оцінки стійкості дерев до стрес-факторів. 


X