Координаційна нарада проекту Tempus QANTUS

123444В рамках  проекту Темпус «Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище в українських університетах – QANTUS» відбулась чергова координаційна нарада. Захід проходив на базі Університету природних ресурсів і наук про життя, (м. Відень, Австрія) з 30 березня до 2 квітня 2015 р.  У нараді прийняли участь представники всіх партнерських організацій консорціуму.

Від Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна в заході прийняли участь декан екологічного факультету Тітенко Г.В. та зав. кафедрою моніторингу довкілля та природокористування Максименко Н.В.

На засіданні координатор проекту проф. Стефан Ігнар підвів підсумки першого етапу проекту, відзначив надбання та оцінив наявні виклики й ризики у подальшій реалізації проектних завдань.

Європейські партнери представили інформацію про розвиток національних систем освіти, про галузеві рамки кваліфікацій у Австрії, Італії, Польщі та Німеччині,  про особливості освітніх програм у галузях науки про навколишнє середовище, екологія, екологічна інженерія.

Партнери з приймаючого ВНЗ  надали розгорнуту інформацію щодо особливостей формування рамки кваліфікацій у Австрії, про систему освітнього процесу та організацію наукових досліджень в Університеті природних ресурсів і наук про життя м. Відень(BOKU).

Українські партнери презентували інформацію про поточний хід реалізації робочих пакетів та проекти складових проміжного звіту. Проф. В.М. Захарченко (ОНМА) доповів про особливості та труднощі розроблення рамки кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище в Україні. Проф. С.М. Степаненко (ОДЕКУ) та доц. О.В. Шаблій доповіли про прогрес роботи зі створення навчальних центрів  та розповсюдження результатів  проекту. Доц. Тітенко Г.В. та доц. Максименко Н.В. (ХНУ імені В.Н. Каразіна) презентували аналіз компетентностей та результатів навчання у сфері екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування за результатами опитування роботодавців.

Загалом, зроблено висновок про відповідність фактичного графіку реалізації проекту робочому плану проекту.

Більш детальна інформація на сайті проекту.

20150331113359 20150331151430 20150331175438
20150401130257 DSCN0294 DSCN0310

 

 

Leave a Reply

X