Богдан Матісько

Богдан Матісько

Випуск 2020 року

провідний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр та державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Харківській області

Матісько Богдан Юрійович закінчив Каразінський навчально-науковий інститут екології у 2020 році, наразі працює на посаді провідного спеціаліста відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр та державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Харківської області.

Суть моєї роботи полягає в перевірці суб’єктів господарювання на дотримання вимог природоохоронного законодавства. За результатами перевірки вживаються різні заходи реагування в межах визначених повноважень такі як: штрафи за адміністративні правопорушення, претензії за шкоду навколишньому природному середовищу та інші заходи, які забезпечують усунення порушень вимог чинного природоохоронного законодавства. Тому в моїй професії найважливішим є комунікабельність, вміння аргументовано обстоювати свою позицію, знання законодавства (особливо досконало — Кодексу України про адміністративні правопорушення), нормативно-правових актів та технічної документації зі сфери охорони навколишнього природного середовища.

Після повномасштабного вторгнення наш колектив Державної екологічної інспекції займаємось розрахунком збитків навколишньому середовищу завданих обстрілами з боку військ збройних сил та відомств рф на території Харківської області. На сьогодні орієнтована сума збитків становить 337 957 345 822 гривень та, нажаль, кожного дня ця сума тільки зростає.

Навчально-науковий інститут екології для мене – це насамперед, неоціненна школа життя, де ти набуваєш досвіду для самореалізації в професійному та особистому житті. Я дуже вдячний усім викладачам, одногрупникам та співробітникам за знання, навички та чудові емоції, які залишаються зі мною після завершенню навчання!

X