17 КВІТНЯ — ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ

Третя субота квітня кожного року – Всеукраїнський День довкілля 

Всеукраїнський День довкілля відзначають в Україні щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій.

Спочатку свято мало на меті відзначити Стокгольмську конференцію ООН з навколишнього середовища, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього ж дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Шановні друзі, сьогодні, той день, коли ми з вами маємо своїми діями підтвердити, що наш шлях усвідомлено та невипадково пов`язаний з розв`язанням різноманітних екологічних завдань. Екологічна активність може бути різною – це й участь в акціях з благоустрою та прибирання, це й висадження дерев та будь-яких рослин, які не будуть зайві на цій планеті, це й наукова робота над пізнанням закономірностей функціонування довкілля та його окремих компонентів, й навчання, й просвітницька діяльність. Друзі-екологи, давайте згадаємо сьогодні – задля чого ми навчаємось та навчаємо, задля чого ми обрали цей фах, і задля чого ми взагалі живемо на цій незвичайній та фантастично красивій планеті, і трохи замислимось… Замислились? А тепер – Діяти!

Усіх з нашим Святом!

З повагою Ганна Тітенко

X