З сумом повідомляємо

Шановні колеги!

Дозвольте висловити вам глибокі співчуття з приводу передчасної трагічної загибелі колеги, вчителя, друга, вельмишановного

проф. Стольберга Фелікса Володимировича

Для нас ця людина не просто знаний професор, колега, партнер у багатьох спільних проєктах. Для нас багато у чому він є Учителем та Наставником. Багаторічне спілкування на нарадах та конференціях у колі науковців та просто на неформальних зустрічах – це завжди захоплення його ерудицією, гострим розумом, стратегічним мисленням, компетентністю. Професіоналізм, його небайдужість та активна життєва позиція Фелікса Володимировича обумовили справжній авторитет та глибоку повагу колег, співробітників, студентів, аспірантів, всіх тих, хто багато років був поряд з ним під час успіхів і складних ситуацій.

Ми знали проф. Стольберга Фелікса Володимировича як видатного педагога, науковця, який постійно багато та енергійно працював, створював якісний науковий продукт, в т.ч. численні монографії, підручники, різноманітні та завжди такі потрібні праці для своїх колег, послідовників та учнів – студентів, аспірантів, молодих вчених, яких завжди активно підтримував і для яких він був авторитетним наставником і вчителем, вихователем.

Фелікс Володимирович  – знаний вчений у закордонних колах наукової спільноти, його знали і поважали в багатьох закордонних університетах, де він користувався повагою і підтримкою відомих вчених у галузі охорони та захисту довкілля. Він очолював численні міжнародні наукові та науково- технічні проєкти, результати яких були втілені в реальну практичну діяльність. Його запрошували для отримання високопрофесійних консультацій та експертиз до відомих європейських університетів, установ, організацій.

Ми всі щиро вдячні долі за честь співпрацювати та спілкувалися з такою непересічною особистістю, як Фелікс Володимирович. Ми також вдячні йому за добрі поради, пропозиції та спільну роботу. З ним завжди було надійно та впевнено в одній команді, а його думки – слушні, щирі та компетентні – надихали та мотивували.          

Дуже сумною стала звістка, про цю трагедію, але світла пам’ять про Фелікса Володимировича назавжди залишиться  у наших серцях.

                                        

 З глибоким сумом та співчуттями,

колектив навчально – наукового інституту екології                            

Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна         

  

X